Мини двигател на Стърлинг Bohm HB14 - Big Bonsai

549,00 лв.
Не е наличен
HB14

Детайли

Работещ мини модел на двигател Стърлинг - Bohm Stirling Engine HB14 - Big Bonsai. В "Big Bonsai" двата цилиндъра работят заедно и предават силата чрез два чифта камера-колянов вал.

Един отличен подърък или играчка за шефове и бизнес партньори!

Двигателят на Стърлинг е изобретен през 1816 г. от тогавашния 26-годишният шотландски пастор Робърт Стърлинг.

Той е топлинен двигател, при който течно или газообразно работно тяло се движи в затворен обем, разновидност на двигателя с външно горене. Движещият механизъм при двигателя на Стърлинг е термодинамичният процес на преобразуване на топлинната енергия в механична. За разлика от други видове двигатели, при които движението на буталото е вследствие на изгаряне на газове, тук буталото се задвижва от изменението в обема на постоянна маса газове, затворени в херметична камера. Тази постоянна маса газове се разширява благодарение на друг външен топлинен източник (котел). Като работен газ двигателят на Стърлинг може да ползва хелий, водород и др. КПД на двигателя може да достигне на практика 40% .

Както и парният двигател, двигателят на Стърлинг се класифицира като разновидност на двигателя с външно горене, тъй като преносът на топлина към и от работния флуид се осъществява през твърд посредник (топлообменник) и по този начин процесът на горене и всички възможни замърсители са изолирани от работните части на двигателя. Това не е така в случая на двигателя с вътрешно горене, при който топлината се отделя в процес на горене вътре в работния флуид.

 

Технически характеристики:

Размери: 156 mm x 108 mm x 150 mm
Тегло: 1350 гр
Материал: Винтове от неръждаема стомана, водещи компоненти от неръждаема стомана, масивни месингови колела и цилиндър. Основа от бук/светъл. Десет съчмени лагера от висок клас.
Горене / време за работа: 15-20 мин
Честота на въртене: 800-2000 об / мин (в зависимост от размера на пламъка и отстоянието)

Производител: Bohm Stirling-Technik GmbH
Страна на произход: Германия
Вносител: 10х ЕООД